Lakeuden Tokoilijat ry on perustettu 2014 jatkamaan Ilmajoen Metsästysseuran Koirankoulutusjaosto IKKJ:n toimintaa. Nykyisin Lakeuden tokoilijat keskittyy tokon ja rally-tokon harrastajien treenien mahdollisimman hyvään mahdollistamiseen.

Ilmajoen Metsästysseuran Koirankoulutusjaosto perustettiin alunperin tukemaan metsästyskoirien koulutusta. Myöhemmin metsästyskoirat kouluttajineen siirtyivät omien jaostojensa alle ja koirankoulutusjaosto alkoi toimia seura- ja palveluskoirien harrastusten tukena. Toimintaa löytyi agilityn, näyttelyharjoitusten ja tokon parissa. Aikaa myöten jaoston painotus alkoi keskittymään tokoon, vaikka jäsenistöstä löytyy aktiivisia harrastajia myös muiden lajien pareissa. Vuonna 2014 sekä metsästysseurassa että jaostossa havahduttiin jäsenmäärän merkittävään kasvuun, eikä jaostona olo enää palvellut toiminnan laajuutta. IKKJ:n jatkajaksi perustettiin oma yhdistyksensä, Lakeuden Tokoilijat ry. Toiminta siirrettiin tähän yhdistykseen 7.9.2014 jäsenten yksimielisellä päätöksellä. 

Lakeuden Tokoilijat tarjoaa hyvät puitteet harrastamiseen. Talvisin treenit järjestetään yhdistyksen omassa hallissa Peräseinäjoella ja sulanmaan aikaan hiekka- ja nurmikentillä. 

Vuoden ympäri pyörivät treeniryhmät ovat seudun parhaat, myös piirinmestaruuskokeissa saaduin tuloksin mitattuna. Yhdistys on saavuttanut menestystä arvokisatasolla, saaden tokon SM -kisoissa joukkuehopeaa vuosina 2016 ja 2019. Treeniryhmäläisten koirat ovat myös monesti sijoittuneet kolmen parhaan joukkoon jossain luokassa tokon sm-kisoissa.
Kursseja on tarjolla pitkin vuotta pentukursseista tokon erikoiskursseihin. Joka vuosi kutsumme Suomen ja maailman tokohuippuja pitämään koulutuksia, jolloin on mahdollista päästä seuraamaan, miten alan huiput kouluttavat. Vuosittain järjestetään toko- ja rallytokokokeita sekä luonnetestejä. 

Toimintamme kasvaa koko ajan ja kehitysideat ovat aina tervetulleita! Yhdistys on aina yhtä kuin kaikki jäsenensä, jolloin yhdessä tekemällä saadaan asioita aikaan. Uudet jäsenet otetaan aina ilolla vastaan mukaan toimintaan!